Корисно знати

Синьо-зелені лікувальні водорості: корисні властивості

зеленые водорослиДо складу альгає входять есенціальні жирні кислоти, що належать до типу омеги-3, а також лінолева кислота. Ці елементи життєво необхідні для повноцінного метаболізму, вони також відповідають за правильну роботу серцево-судинної системи та позитивно впливають на мозкову діяльність..

Крім того, наявність поліненасичених жирних кислот EPA та DHA зменшують ризик виникнення запального процесу у крові, які часто викликає арахідонова кислота. У 1997 році було випущено резонансну статтю академіка Гіта Дженсена. Вчений у найдрібніших подробицях описав ефекти, пов’язані із застосуванням даних водоростей. Він встановив, що протягом кількох годин після їх вживання спостерігається активізація та міграція клітинних натуральних кілерів на 45%. Організму вони необхідні, щоб боротися з вірусами та раковими клітинами.

сине-зеленые водоросли

Через кілька років було проведено повторне дослідження, яке підтвердило отримані дані. Було встановлено, що такий ефект є у людей, які в регулярному порядку вживають альгаї. Внаслідок подальших досліджень було встановлено, що кілька фітонутрієнтів в альгаї здатні посилити виробництво стовбурових клітин, завдяки чому забезпечується необхідна заміна відмерлих клітин.

Вищеописане призводить до такого висновку – водорості Aphanizomenon Flos-Aquae відрізняються наявністю великої кількості необхідних властивостей, і знайти аналог з подібним переліком поживних характеристик просто неможливо. На 1 грам продукту припадає безліч поживних речовин, які позитивно позначаються на стані здоров’я. Наприклад, одним із таких елементів виступає валін – він відіграє важливу роль у процесі зростання та синтезу тканин тіла. Разом з такими речовинами, як лейцин та ізолейцин, він виступає джерелом енергії для м’язових клітин, а також тримає рівень сиротину в нормі, не даючи йому знижуватися..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *